Search
Unga Akademiker nyhet

Nu matchar vi studenter och företag i regionen!

I början på november släpptes webbplatsen Unga Akademiker – en plattform där företag och akademiker från regionen kan mötas & knyta kontakt.

I början på november släpptes webbplatsen Unga Akademiker – en plattform där företag och akademiker från regionen kan mötas och knyta värdefulla kontakter. Idén är enkel. Studenter med hemkommun Värnamo, Vetlanda eller Tranås kan registrera sig på sidan och hitta sommarjobb, praktikplats och exjobb hos företag i regionen. På så vis får de möjlighet att jobba med något som är relevant för deras utbildning på sin hemort och skaffa sig värdefulla erfarenheter i ett tidigt skede.

”Jag tycker projektet Unga Akademiker är jätteviktigt. Projektet ger oss som företag möjlighet att ta in nya kompetenser till vår verksamhet samtidigt som vi kan bidra till att studenter får sätta sina kunskaper på prov tidigt i sin blivande yrkesroll. Förhoppningen är att vi ska knyta så pass bra kontakt att vi kan anställa någon av studenterna i framtiden och på så vis få dem att flytta hem till vår kommun igen efter avslutade studier.”, säger Hanna Skogefors, HR Business Partner på Bufab Sweden i Värnamo. Bufab Sweden var ett av de första företagen att ansluta sig till projektet och Hanna berättar vidare att hon tror att projektet kan gynna det lokala näringslivet. ”Jag ser fram emot att se vad projektet kan ge oss som företag såväl som vår kommun.”, avslutar Hanna.

Unga Akademiker (UA) är ett treårigt samverkansprojekt mellan näringslivsbolagen i Tranås, Vetlanda och Värnamo och finansieras av Region Jönköpings län, Swedbank genom sparbanksstiftelsen alfa, Vetlanda kommun, Värnamo kommun och Tranås United AB. Webbportalen är unik i riket och finns i skrivande stund enbart i Tranås, Vetlanda och Värnamo. Dessa tre orter är pionjärer för vad som tros bli en plattform som kommer sprida sig till andra kommuner runtom i hela riket.

Klicka här om du vill registrera ditt företag på plattformen Unga Akademiker.

Kontakt:
Angelica Svensson, Projektledare & Marknadskommunikatör, 076 492 97 01, varnamo@ungaakademiker.se