Search
delex
Delex

Delex firar 50 år av innovation och tillväxt

Nyligen besökte Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från kommunledningen företaget Delex i Forsheda. Vi träffade Erik Forsberg och Sebastian Mårtensson som gav oss en inblick i företagets imponerande resa och utveckling.

Delex fyller 50 år i år och har en fascinerande historia som började när Eriks pappa startade företaget hemma i garaget på gården i Fänestad. År 1974 byggde de sin första fabrik på gården och registrerade företaget. År 2000 flyttade Delex till sina nuvarande lokaler, som då omfattade 3,5 tusen kvadratmeter inklusive kontor och biyta. År 2003 utökade de med ytterligare 3,5 tusen kvadratmeter och år 2023 byggde de en ny anläggning på 4 tusen kvadratmeter. Idag har de totalt 13 tusen kvadratmeter fabriksyta.

Delex specialiserar sig på trådbockning, rörbockning, svetsning och montering, och bygger många av sina egna maskiner för internt bruk. De satsar också på automation där det är möjligt. Företaget har två fabriker, en i Sverige med 50 anställda och en i Polen med 35 anställda. Den polska fabriken, som startade 2007, är specialiserad på plåtbearbetning, trådbockning och svetsning.

Delex levererar produkter till olika sektorer som fordonsindustrin, möbelindustrin, konsumentmarknaden och industrisektorn. Ett annat viktigt affärsområde för Delex är Toolflex, ett eget varumärke som startades 1983 och fokuserar på redskapshållare.

Under besöket diskuterades företagets historia, tillväxt och framtidsplaner. Vi är imponerade av Delex innovativa lösningar och starka engagemang för att utveckla både produkter och arbetsmiljö.

Vi tackar Erik och Sebastian för en inspirerande rundtur och ser fram emot att följa Delex fortsatta framgångar.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?