Search
hang-on
Petter Törefors och Sofia Ljungkvist, Hang On

Ett världsledande företag inom maskering och hängning

När Värnamo Näringsliv besöker Hang On i Hillerstorp får vi träffa Petter Törefors, VD på företaget och Sofia Ljungkvist, produktionschef.

Hang On startades första som en liten garageverksamhet av Petters farfar, Erland, och har idag kommit att bli världsledande aktör inom hängning, maskering och hantering för industriell lackering. Idag drivs Hang On av Petter och hans två bröder, Jakob och Lukas, tillsammans med deras pappa Håkan.

Hang Ons huvudfokus ligger på att förbättra lackeringsprocessen för sina kunder i form av olika former av krokar. De är inte inblandade i själva lackeringsarbetet, utan de levererar nödvändiga produkter till de som utför lackeringen. Med en katalog innehållandes över 2000 artikelnummer står dessa produkter för två tredjedelar av företagets försäljning.

Sverige är Hang Ons största marknad, men de finns världen över. De har sex dotterbolag och finns representerade i 40 länder. Företaget har 110 anställda fördelade över sex länder, varav 70 anställda i Hillerstorp. Deras verksamhet vilar på tre grundpelare: kundservice, ledande produktion och know-how, vilket de ser som sin kärnkompetens.

Tack Hang On för att vi fick besöka er och för att ni gav oss en djupare förståelse för den industriella lackeringsbranschen. Vi är otroligt glada över att ni valt att bli medlemmar i Värnamo Näringsliv och vi hoppas att vi kommer få se mer av er framöver.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?