Search
pinewood
Pinewood+ Kommunstyrelse

Företaget med hjärtat i Värnamo

Nyligen hade Värnamo Näringsliv tillsammans med representanter från Värnamo kommun äran att besöka Pinewood AB, en framstående aktör inom kläd- och utrustningsbranschen för jakt, fiske, hundsport, vandring och lifestyle. Under besöket fick vi möjlighet att träffa VD Bengt Rimark, som med stor passion berättade om företagets verksamhet och vision.

 

Pinewood AB, som grundades 1992, har sedan starten varit beläget i Värnamo och är stolta över sitt smålänska ursprung. Företaget har behållit sin småländska entreprenörsanda, vilket genomsyrar hela deras verksamhet. I Värnamo finns deras enda enhet med sina 37 anställda, som inkluderar lager, administration och ledning. Produktionen sker däremot globalt, med anläggningar i Kina, Bangladesh, Sydostasien, Indien och Europa, med den närmaste produktionen belägen i Gnosjö.

 

Hållbarhet är en central del av Pinewoods verksamhet. Detta återspeglas inte bara i deras produkter och affärsidé, utan även i hur de hanterar och tar hand om sin personal. Genom att integrera hållbara metoder och material i sina produkter, visar Pinewood AB sitt engagemang för miljön och för en hållbar framtid.

 

Från den första produkten, Kanadaskjortan, till det kompletta sortiment som företaget idag erbjuder visar på hur de har kombinerat framgångsrikt småländskt entreprenörskap med ett starkt hållbarhetsfokus. Tack till Bengt Rimark och alla på Pinewood AB för att ni välkomnade oss och delade med er av er passion och kunskap. Vi ser fram emot att fortsätta följa Pinewoods resa!

 

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?