Search
pvi-laserkraft
PVI Laserkraft

Företag med hållbarhet och innovation i fokus

Tidigare i juni besökte representanter från Värnamo Näringsliv och Värnamo kommun PVI Laserkraft AB i Bredaryd. De togs emot av platschef Johan Törnblad och HR-chefen Mikael Norin, som presenterade företaget.

PVI Laserkraft AB, som grundades 1993, är en del av den större PVI-koncernen, vilken inkluderar sju andra bolag och sammanlagt 550 anställda. På PVI Laserkraft arbetar idag över 100 anställda, varav 78 är stationerade i den imponerande 6500 kvadratmeter stora fabriken i Bredaryd.

Företaget är specialiserat på avancerad plåtbearbetning och erbjuder tjänster som laserskärning, bockning, svetsning och maskinbearbetning i fleroperationsmaskiner. Dessa processer är avgörande för att möta kraven från en bred kundbas som kräver både precision och effektivitet i produktionen.

Under besöket belystes särskilt PVI Laserkrafts engagemang för hållbarhet. Vi fick höra om företagets framgångar med att halvera sin energiförbrukning de senaste 2,5 åren genom olika effektiviseringar i produktionen. Denna prestation är inte bara ett bevis på företagets förmåga att anpassa sig till moderna krav på miljöansvar utan också en inspiration för andra i industrin.

Stor vikt under besöket lades även på företagets fokus på personalen och att upprätthålla en välmående arbetsstyrka, vilket inkluderar både personlig och professionell utveckling för de anställda.

Stort tack till PVI Laserkraft för att vi fick komma och besöka er och höra om er verksamhet.

Snabbfakta

Vill du att vi
besöker ditt företag?